Trk usoden za kolesarko

Foto: Gasilska Enota Škofja Loka
Foto: Gasilska Enota Škofja Loka
V Osojnici sta trčila avto in kolesarka. Nesreča je bila usodna za kolesarko.
Oglej si celoten članek

Škofjeloški policisti so bili okoli 5.45 obveščeni o prometni nesreči v Žireh, v kateri sta bila udeležena osebni avtomobil in kolesarka.

Kot so sporočili, sta bila v nesreči udeležena 36-letni voznik osebnega avtomobila iz Žirov in 39-letna kolesarka iz Spodnje Idrije, ki je zaradi hudih poškodb na kraju umrla. Policisti so z ogledom ugotovili, da je nesrečo povzročil 36-letnik, ki je med vožnjo proti Spodnji Idriji nepravilno  prehiteval drugo vozilo, saj vozišče, po katerem je vozil, v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje. Med  prehitevanjem  je namreč trčil v kolesarko, ki je pripeljala nasproti. Kolesarka  med  vožnjo ni uporabljala zaščitne čelade. Povzročitelj nesreče ni  bil  pod vplivom alkohola.

To je že četrta smrtna žrtev na gorenjskih cestah, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.