Tržič: redar na avtobusni postaji

Foto: Žurnal24 (Foto: bralec)
V Tržiču je danes redar z Mestne občine Kranj takole parkiral na avtobusni postaji in meril. Oziroma: nastavil je radar, sam pa bral časopise, nam je sporočil bralec.
Oglej si celoten članek

"To je naš občinski redar, ki je v prekršku, ker je parkiran na avtobusni postaji," pravi bralec, ki je fotografijo posnel danes v Tržiču.

Redarji imajo sicer med delom pravico za "nujno potrebni čas" parkirati na mestih, kjer to ni dovoljeno.

Po Zakonu o varnosti cestnega prometa (ZVCP) se na vozilih občinskega redarstva, ki so denimo na intervencijski vožnji, pri opravljanju ali v zvezi z namenom opravljanja dela na cesti uporablja rumena utripajoča luč. Ta vozila smejo ustaviti na cesti za toliko časa, kot je nujno potrebno za opravljanje del, in smejo zapeljati tudi v območje za pešce in v območje umirjenega prometa, če je to potrebno zaradi opravljanja del.

Več o tem, kaj si lahko policisti in redarji privoščijo, preberite v člankih:
Za policiste in redarje druga pravila
"Idealnih mest za nadzor ni"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.