Tržičani bi povozili kranjski vzor

Foto: Žurnal24 Direktor Komunale Tržič Sebastijan Zupanc ne vidi nobenih ovir za izdajo uporabn
Okolje. Ambiciozni cilji ločevanja odpadkov. Še ta mesec uporabno dovoljenje za novo čistilno napravo.
Oglej si celoten članek

Odpadki. V Tržiču nameravajo na račun ločevanja na domu količino neuporabnih odpadkov v enem letu zmanjšati za 85 odstotkov. Načrt se zdi drzen, saj je denimo Kranju v pol leta od uvedbe uspelo količino ločenih odpadkov dvigniti na 45 odstotkov.

Direktor Komunale Tržič Sebastijan Zupanc je prepričan, da je cilj uresničljiv. "Če nimamo ambicioznega cilja, prizadevanja nimajo smisla," je odločen. Tržiška komunala je sicer ta teden začela ločeno odvažanje embalaže, ki predstavlja več kot polovico vseh odpadkov. V nadaljevanju bo razdelila še kompostnike in zabojnike za biološke odpadke, ki pomenijo četrtino vseh odpadkov, razlaga Zupanc. Preostalih odpadkov naj bi bilo 15 odstotkov.

Ribiči hvaležni
Nova centralna čistilna naprava je tik pred pridobitvijo uporabnega dovoljenja; dobila naj bi ga 20. januarja. Do konca leta naj bi bilo nanjo priklopljenih 11 tisoč gospodinjstev. "Po pričevanjih ribičev se njeno obratovanje na vodotokih že pozna," pravi Zupanc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.