''Tu ne gre za politiko''

Foto: Žurnal24 Breda Pečan je to, da je izolski župan sklical novinarsko konferenco le pol ure
Breda Pečan. Predsednica predstavila poročilo nadzornega odbora občine.
Oglej si celoten članek

 “Člani odbora so iz različnih političnih strank, tu ne gre za politiko,” je včeraj poudarila predsednica nadzornega odbora Občine Izola Breda Pečan, ki je predstavila poročilo njihovega dela v minulem letu.

Kampanja SD
Odziv. Na izolski občini vsebine poročila nadzornega odbora niso želeli komentirati, češ da se občinski svet še ni seznanil z njim in ga še ni obravnaval. “Od poročila se distanciram, odbor je zame nelegitimen. Smo v predvolilnem letu, in to je kampanja SD,” je poudaril župan Tomislav Klokočovnik.

Njen namestnik Davorin Nardin je dodal, da je njihov cilj zagotoviti porabo občinskega denarja v skladu z načrti, saj je to denar davkoplačevalcev. Nadzorniki so namreč pri izvajanju občinskih proračunov za leto 2008 in prvo polovico leta 2009 ugotovili vrsto nepravilnosti, in sicer pri oddaji občinskih poslovnih prostorov ter pri poslovanju javnega zavoda Center za kulturo, šport in prireditve Izola.

Občini med drugim očitajo, da je svoje poslovne prostore oddajala ponudnikom, ki niso ponudili najvišje cene (o čemer smo poročali že včeraj). V primeru javnega zavoda pa naj bi nekdanji vršilec dolžnosti direktorja Darko Grad (zdajšnji podžupan) naročil oblikovanje programske sheme in strategije zunanjemu izvajalcu, ki ni oddal popolne dokumentacije, pri čemer takšno naročilo ni bilo predvideno v proračunu.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.