Tu Šarec Pahorju najbolj diha za ovratnik

Foto: Anže Petkovšek Predsedniške volitve 2017 Foto: Anže Petkovšek Predsedniške volitve 2017 rokovanje šarec pahor Foto: Anže Petkovšek Predsedniške volitve 2017 rokovanje šarec pahor
Pahorjeva šibka točka tudi volilni okraj Ljubljana Šiška IV.
Oglej si celoten članek

V treh od osmih volilnih enot bi Pahor zmagal v prvem krogu: v Postojni, Mariboru in Ptuju. V vseh osmih volilnih enotah je bil na drugem mestu Marjan Šarec, najmanjša razlika med njim in Pahorjem je bila v volilni enoti Kranj, kjer je Pahor zmagal s 37,7 proti 34,5 odstotka. Šarec je v treh volilnih okrajih celo premagal Pahorja.  

Volitve Popovič pogorel v Kopru

 

Foto: DVK

Najmanjša razlika med Šarcem in Romano Tomc je bila v volilnih enotah Ptuj in Maribor, na Ptuju le 4,2 odstotni točki, v volilni enoti Maribor pa dobrih šest odstotnih točk.

Volitve Pahor se bo moral za mandat še precej potruditi in premagati Marjana Šarca

Ribničani SDS pustili na cedilu

Foto: DVK

Pregledali smo še izide glasovanja v 88 volilnih okrajih. Romana Tomc bi šla v drugi krog v volilnem okraju Ajdovščina, kjer je z 19:16 premagala Marjana Šarca. Tudi v okraju Nova Gorica I bi šla Tomčeva v drugi krog, saj je zbrala 78 glasov več kot Šarec. Več glasov kot Šarec je Tomčeva dobila še v okraju Pesnica, razlika je bila osem glasov v njeno korist. V Ribnici je Tomčeva zbrala več kot 20 odstotkov, a je Šarec dobil tri odstotne točke višjo podporo. Foto: DVK

V volilnih okrajih Koper I in Koper II bi šel v drugi krog Boris Popovič (22:19 in 20:17 je bil rezultat v primerjavi s Šarčevim).

Tu Šarec Pahorju najbolj diha za ovratnik

Zelo slab rezultat je Borut Pahor dosegel v volilnem okraju Kranj III, kjer ni zbral niti 38-odstotne podpore. Zelo tesno je bilo med Pahorjem in Šarcem (39:33) tudi v volilnem okraju Ljubljana Šiška IV ter v volilnem okraju Mozirje (36:34), zelo blizu sta bila tudi v Tržiču (40:33). Foto: DVK

Poraz Tomčeve v Janševem okraju

Precej slab za Pahorja je bil tudi okraj Ljubljana Vič – Rudnik IV, kjer je sicer tretjeuvrščena Romana Tomc zbrala skoraj 20 odstotkov glasov. Približno toliko glasov je Tomčeva dobila še v obeh škofjeloških volilnih okrajih, a je bil tudi tu Šarec močnejši.

Foto: Anže Petkovšek Volitve 2017 Romana Tomc

Presenetljivo Tomčeva ni premagala Šarca v Grosuplju. V domačem okraju predsednika SDS Janeza Janše je s 40 odstotki zmagal Pahor, Šarec je dobil 3594 glasov, Tomčeva pa 2990.

Slovenija Janša odgovoril, koga bo podprl v drugem krogu

Grosuplje je sicer tudi domači okraj Maje Makovec Brenčič in Angelce Likovič. Likovičeva je dobila le 176 glasov, Makovec Brenčičeva pa 304, kar je dva odstotka.

Foto: Anže Petkovšek Volitve 2017 Maja Makovec Brenčič

Borut Pahor je močno slavil v nekaterih okrajih v Prekmurju. V okraju Murska Sobota I je zbral več kot 62 odstotkov glasov, v okraju Lendava pa več kot 58 odstotkov glasov, vsi zasledovalci pa tam niso zbrali dosti več kot deset odstotkov (Šarec 13, Tomc 12, Novak 11).

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 06:33 24. Oktober 2017.

    Žurnal , a mislite brisat take reklame oz. natege al ne . Kolker imate komentarjev ste morda celo srečni , ...

  • 12:53 23. Oktober 2017.

    zdravo Prosim vas, da stik s tem radodarni in iskreni Gospod, ki je dopustil, da opravi svoj projekt in plačati ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.