Tudi Bavčar ne more do premoženja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zamrznjeno. Sodišče Bošku Šrotu še za tri mesece prepovedalo razpolagati z domačo hišo.
Oglej si celoten članek

Ljubljansko sodišče je ugodilo predlogu tožilcev za pregon organiziranega kriminala ter nekdanjemu šefu Pivovarne Laško Bošku Šrotu in njegovi ženi Anici Aužner Šrot še za tri mesece podaljšalo prepoved razpolaganja s premoženjem. Prepoved se nanaša na družinsko hišo v Jagočah nad Laškim.

O pritožbi še odločajo

Sodišče naj bi že pred časom z nepremičninami, sredstvi na bančnih računih in lastniškim deležem v družbi FB Investicije za še tri mesece prepovedalo razpolagati tudi nekdanjemu šefu Istrabenza Igorju Bavčarju.

Ni pa še odločilo o pritožbah Šrotovega in Bavčarjevega zagovornika. Ne strinjata se namreč s tem, da je preiskovalna sodnica sredi junija ugodila zahtevi tožilcev za pregon organiziranega kriminala ter tako dovolila, da se začne preiskava domnevne zlorabe položajev, goljufij in ponarejanja listin ob domnevnem oškodovanju Pivovarne Laško in njenih hčerinskih družb za okoli 109 milijonov evrov.

“O pritožbah zoper sklep preiskovalnega sodnika o uvedbi preiskave, izdan 13. junija, izvenobravnavni senat sodišča odloča od 21. novembra,” pojasnjujejo na ljubljanskem sodišču, kjer naj bi tožilce tudi pozvali, naj dopolnijo domnevne dokaze.

Do takrat stoji

Dokler pa o pritožbah ne bo odločeno, je preiskovalna sodnica začasno ustavila preiskavo zoper Bavčarja in Šrota. To je sicer običajno, kadar se obravnavajo pritožbe zaradi uvedbe določene preiskave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:35 3. Januar 2013.

    bavčar pa sigurno ni kriv??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.