"Tudi bivšega bi lahko preiskali"

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Sum zlorabe položaja. Bivša ministrica odredila revizijo poslov od leta 2006.
Oglej si celoten članek

Korupcija. Bivša gospodarska ministrica Darja Radić in bivši nadzornik sklada za financiranje razgradnje NEK Maks Lavrinc upata, da bodo preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada v preiskavo domnevno spornega poslovanja sklada vključili pregled poslov, ki jih je vodil bivši šef sklada Janko Strašek.

"Sklad je vlagal v delnice podjetij iz držav zunaj evrskega in dolarskega območja, kar je bilo v nasprotju s takratnim zakonom," opozarja Radićeva, ki je še kot ministrica naročila neodvisni pregled poslovanja sklada v letih 2006–2009. Policisti so Straškovo naslednico Ksenijo Žnidaršič Planinc v četrtek pridržali, ker naj bi sklad oškodovala z nakupom obveznic Dela prodaje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.