Tudi dijaki grozijo z ulico

Foto: Žurnal24 "Če vlada ne bo pripravljala zakonodaje v dobro dijakom, smo pripravljeni iti tu
Poslabšanje. Dijaki proti, da namesto štipendij dobijo otroški dodatek.
Oglej si celoten članek

"Dvomimo, da bo državi uspelo nadomestiti državne štipendije z višanjem otroških dodatkov," je dejal predsednik Dijaške organizacije Slovenije Aleksandar Spremo. Pojasnil je, da dijaki zato odločno nasprotujejo napovedani ukinitvi državnih štipendij pet tisoč mladoletnim dijakom. Opozoril je, da bosta njihov položaj poslabšala tudi napovedana ukinitev stoodstotnega subvencioniranja šolske prehrane in ukinjanje subvencioniranja prevoza, ki bo posledica ukinitve štipendij.

"Če v petek s predsednikom vlade ne bomo dosegli nobenega dogovora, bomo tudi dijaki šli na ulice," je pred sestankom z Borutom Pahorjem napovedal Spremo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.