Tudi inšpekcija odkrila nepravilnosti

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Po razkritju, da slovenski branjevci kupujejo zelenjavo in sadje na tržaški veletržnici, nato pa jo prodajajo kot domačo, so v teku akcije inšpektorjev. Odkrite prve nepravilnosti.
Oglej si celoten članek

Uprava za varno hrano je že v soboto opravila prvih 12 pregledov. Odkrili so nekaj nepravilnosti, tako da so uvedli prekrškovne postopke.

"Akcije se nadaljujejo," je danes povedal minister Dejan Židan. Nadzor so opravili tako na tržnici kot ob regionalni cesti do Izole. 

Židan je spomnil, da bodo v petek v javno razpravo poslali predlog novega zakona o kmetijstvu, tekom tedna pa bodo pregledali, ali so v njem zaradi takšnih primerov potrebne dodatne zaostritve.

TV Slovenija je namreč v petek razkrila, da slovenski branjevci kupujejo sadje in zelenjavo na tržaški veletržnici ter jo v Sloveniji prodajajo kot domačo. Država je ta prispevek uporabila kot uradno prijavo, je v soboto povedal Židan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:05 9. Julij 2013.

    Se vidi da bolj malo nakupuješ, ker to kar pišeš ravno ne drži. Največ slovenskih izdelkov sadja in zelenjave pa …

  • 22:30 8. Julij 2013.

    V Tušu imajo večino artiklov iz od Kolpe navzdol in/ali iz Italije!

  • 20:48 8. Julij 2013.

    Žalostono in zaskrbljujoče je, da mora take primere ven potegnit novinar - take zadeve bi morali že v kali zatreti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.