Tudi mali pahorji se ukvarjajo s sabo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Študenti s težavo do postelj. Študentske organizacije medtem bijejo boj s sodišči.
Oglej si celoten članek

Da so študentske organizacije in njihovi predstavniki mali politiki, ni floskula. Tako kot se premier Borut Pahor ubada z vedno novim sestavljanjem (ali bolj rečeno – krpanjem) svoje vlade, se nekaj podobnega, a malo manj pred očmi javnosti, dogaja tudi v študentskih organizacijah.

Pahorjevi realni problemi so na ulicah, v domovih, šolah, gospodarstvu. Tam, kjer ljudje izgubljajo delovna mesta, podjetja propadajo ali so vrste za zdravniške posege. Vlada pa se mora, žal, ukvarjati z lastnim obstojem in obstankom. Kdo bo začasni minister katerega ministrstva, kdo bo pozneje “resnični” minister, kdaj bo zaupnica, na kaj bo vezana, ali bo izglasovana. Upamo in verjamemo lahko le, da ljudje na ministrstvih še vedno delajo tudi konkretne stvari.

Študenti

Podobno verjamemo in upamo za strokovne službe študentskih organizacij, aktiviste, študentske svetovalnice ... Kajti realni problemi, ki naj bi jih reševalo študentsko predstavništvo, se dogajajo v študentskih domovih, kjer je premalo postelj, kjer posteljo dobijo nekaj mesecev pozneje kot papirnato odločbo in kjer absolventi letijo iz študentskih sob. Predsedstva študentskih organizacij (študentski pahorji), ponekod njihovi direktorji ali sekretarji ter študentski zbori (študentski dvojniki državnega zbora) namreč nastavljajo vedno nove namestnike, čakajo na iztek tega ali onega mandata ali pa se na vse kriplje trudijo, da ne bi postali pravne osebe javnega prava.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.