Tudi o davku na vrečke

Foto: Žurnal24 (Foto: Nace Novak)
Vrečka na vrečko. Po Očistimo Slovenijo v enem dnevu! nova akcija.
Oglej si celoten članek

V društvu Ekologi brez meja po akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu! organizirajo dogodek Vrečka na vrečko. Akcija, pri kateri sodeluje tudi umetnik The Miha Artnak, studio Lukaterna in društvo Eco Vitae, temelji na ozaveščanju ljudi o problematiki plastičnih vrečk.

Za spremembo zakonodaje
Poudarek je predvsem na spremembi zakonodaje glede plastničnih vrečk, kot je uvedba davka na plastične vrečke, in promociji vrečk za večkratno uporabo.

V ljubljanskih vrtcih in šolah že potekajo priprave za zbiranje starih plastičnih vrečk in plastičnih lončkov, s tem pa želijo ljudem pokazati, koliko takega materiala bodo nabrali v enem mesecu. Zbrane vrečke in lončke bodo uporabili pri izdelavi umetnin, ki jih bodo javno razstavili po Ljubljani. Izdelava umetnin naj bi potekala med 20. in 28. novembrom, torej med evropskim tednom zmanjševanja 
odpadkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.