Tudi o odpravninah še nič

Foto: Žurnal24 secop danfoss
Secop. Odpravnine naj bi dobili po zakonu kljub nedavni menjavi lastništva.
Oglej si celoten članek
Zemljišče Danfossovo
Lastništvo. Lastnik osnovne tovarne in zemljišč v Črnomlju, kot je povedal Matjaža Strmec, direktor Secopa, ni Secop oziroma finančni holding Aurelius, temveč še vedno Danfoss. Z njim bi, kot meni Strmec, kot najemniki, če bodo našli strateškega partnerja, lahko dosegli dogovor.

Ob predvidenem odpuščanju, ki so ga v Secopu začeli napovedovati v zgolj nekaj mesecih po zamenjavi lastništva od danskega Danfossa na nemški holding Aurelius, smo sindikaliste vprašali, ali bi se zaradi menjave lastništva z odpravninami lahko kaj zapletlo.

Ne pričakujejo težav
“Zaradi menjave lastništva po naši zakonodaji z odpravninami za vso delovno dobo, ki so jo delavci preživeli v tej tovarni, ne bi smelo biti nič narobe, saj se je kontinuiteta zaposlitve nadaljevala brez prekinitve,” nam je povedala Majda Marolt, sekretarka območne organizacije zveze svobodnih sindikatov. Enako je zatrdil Zdravko Bahor, vodja sindikata v Secopu, ki je povedal, da se o odpravninah še niso pogovarjali. Dodal je, da se tudi pogodbe o zaposlitvi niso spremenile v ničemer, razen v nazivu podjetja. “Delavci lahko odpravnine pričakujejo za ves čas dela v tej tovarni,” je
pojasnil.

Jubilejne nagrade – tudi sam sem jo dobil – so bile izplačane tudi že v času novega lastnika.
Zdravko Bahor, vodja sindikata Secop

Eden od pokazateljev, da je s kontinuiteto delovne dobe vse tako, kot mora biti, je po Bahorjevih besedah tudi izplačilo jubilejnih nagrad, ki so jih delavci prejeli tudi že v teh mesecih, odkar se podjetje imenuje Secop.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.