Tudi odličnjaki se bodo pritožili

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Že od pete ure zjutraj lahko nekaj več kot 10 tisoč maturantov preveri, ali so uspešno naredili zrelostni izpit. Slovesne podelitve maturitetnih spričeval so potekale na vseh srednjih šolah.
Oglej si celoten članek

Državni izpitni center je že ob 5. uri zjutraj na spletni strani http://matura.ric.si/ objavil rezultate splošne mature. Dijaki morajo ob prijavi vtipkati le emšo in šifro in takoj bodo izvedeli, kako uspešni so bili na zrelostnem izpitu. Na srednjih šolah bodo so sicer potekale slovesne podelitve maturitetnih spričeval. V videoprispevku si lahko ogledate prve občutke dijakov ljubljanske Gimnazije Šentvid, potem ko so izvedeli oceno mature. Nekateri s svojo oceno, kljub odličnemu rezultatu, niso zadovoljni.

Uspešnih 84 odstotkov dijakov
Splošno maturo je sicer letos v spomladanskem roku opravljalo 9221 kandidatov, uspešnih pa je bilo 84 odstotkov, je dejal direktor Državnega izpitnega centra Darko Zupanc . Minister Igor Lukšič pa je ob tem poudaril, da se je matura utrdila kot pomemben del srednješolskega sistema, zato ne razmišljajo o tem, da bi jo odpravili.

Bo vpis na želeno fakulteto?
Objava rezultatov je sicer le prvi korak. Drugi bo 23. julija, ko bodo dijaki izvedeli, ali so bili sprejeti na fakulteto, na katero so se vpisali.  Kandidati, za katere se bo izkazalo, da niso bili uspešni v spomladanskem maturitetnem roku, bodo imeli možnost prijave na jesenski izpitni rok, ki se začne, tako za splošno kot poklicno maturo, 24. avgusta.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.