Tudi revizorjem očitno ne gre verjeti

Isto naložbo revizijski družbi ocenjujeta različno: ena kot dobro, druga kot škodljivo.
Oglej si celoten članek

Foto: Dare Čekeliš primorska 11.10.2008, koper, suzana kos, foto: dare cekelis Pri vlaganju odškodninskih tožb proti nekdanjim vodilnim se najbolj smeji odvetnikom. Še zlasti, če drži, da pri najvišjih odškodninskih zahtevkih in najbolj zapletenih pravdah na eno sodno obravnavo prejmejo po 3.000 pa tja do 5.000 evrov.

Ob dilemi, ali odškodninsko vložiti ali ne, je mogoče izhajati iz preproste kmečke logike – bi kmet, ki je sosedu posodil denar, zoper njega sprožil sodni postopek, če bi vedel, da bodo sodni stroški višji od izplena, ker pač sosed denarja oziroma premoženja za poplačilo nima?

Presoja

Nisem fanica prvega moža Luke Koper, a njegova napoved, da bo naročil neodvisni skrbni pregled upravičenosti in nadaljevanja odškodninskih postopkov (ti naj bi Luko stali dober milijon evrov), se zdi povsem na mestu. Minila so štiri leta od vložitve tožb, eno so že izgubili; v pravni službi Luke pa so zanjo še pred vložitvijo odgovorne opozarjali, da možnosti za uspeh skorajda ni.

Ena od luških odškodnink je težka več kot 19 milijonov evrov. Je upravičena? Toženi so namreč tudi nadzorniki, ki z gradivi strokovnih služb o določeni naložbi niso bili zadovoljni. Pred odločanjem so zato zahtevali še zunanjo revizijo, ki jo je naredila družba Deloitte in naložbo ocenila kot dobro. Potem se je vodstvo Luke zamenjalo, prišli so novi revizorji in ocenili to isto naložbo kot škodljivo. Pa naj razume, kdor more!

Preberite članek: Poplava vprašljivih odškodnink

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:56 28. Marec 2014.

    DANES V TEJ DRŽAVI NOBENEMU NE VERJAMEM

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.