Tudi Rode za predčasne volitve

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Predčasne volitve je kardinal Franc Rode označil za edino rešitev.
Oglej si celoten članek

"Te so edina pametna rešitev v tem trenutku," je v izjavi za Pop TV dejal Franc Rode.

V nagovoru na osrednji slovesnosti ob današnji Slomškovi nedelji je pozval k spremembam v politiki, saj "v naših političnih krogih prevladuje moralni relativizem, ki ni samo nevtralen, ampak pogosto naravnost nasproten krščanstvu. To stanje jasno narekuje potrebo po novem političnem rodu, po katoliškem laikatu, ki bo sposoben braniti vrednote krščanske civilizacije v politični areni, se soočati s pozicijami neverujočih na področju kulture, biti navzoč v svetu medijev in vpliven v šolstvu".

Slovenija deli probleme

Problemi sekularizirane zahodne družbe, kjer smo v polnem intelektualnem in etičnem relativizmu, kar ima kot posledice prezir človekovega dostojanstva, nespoštovanje življenja in krizo družine, so tudi problemi slovenskega naroda, je še poudaril Rode.

Dejansko vse bližje predčasnim volitvam

Jutri se bo predsednik države Danilo Türk sestal še s predsedniki poslanskih skupin in parlamentarnih strank.

Če do torka nihče ne bo predlagal novega kandidata za mandatarja, bo moral predsednik države razpustiti parlament. Odhajajoči premier Borut Pahor se je že odpovedal možnosti novega glasovanja o zaupnici. Če pride do razpustitve parlamenta, bo predsednik istočasno razpisal predčasne volitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • mb
    07:13 29. September 2011.

    pri nas je zaenkrat še ustvno ločena cerkev od države<br />upam, da bo tako tudi ostalo ( drugače bo pri …

  • 20:58 25. September 2011.

    kaj pa briga tega bedaka??? marš!!!

  • 20:37 25. September 2011.

    Deutscheschafferhund je itak za,saj si bo za nagrado ob zmagi opcije belči in simpatizerji nazzipapeta omislil privat nstop Dunajskih dečkov …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.