Tudi s sedenjem v parku lahko motite koncert

Foto: Marko Šeruga
Foto: Marko Šeruga
Če organizatorji želijo popolno tišino ob Križankah, lahko omejijo tudi gibanje v parku pred Križankami in na Zoisovi cesti.
Oglej si celoten članek

Zapora ljubljanske Zoisove ceste, ki poteka ob Križankah, je ob različnih prireditvah in koncertih za avtomobilski promet postala malodane samoumevna. A Festival Ljubljana, ki se je sicer že končal, je ob nekaterih dogodkih zahteval tudi popolno zaporo za pešce in kolesarje. Z zapornimi deskami in vrvicami pa je bil zaprt tudi park ob Križankah, kar je med mimoidočimi, ki so želeli prisluhniti glasbi iz Križank, povzročilo nekaj nejevolje.

Dostop preprečujejo tudi redarji

Javni zavod Festival Ljubljana in Mestna občina Ljubljana odgovarjata, da je zapora za pešce in kolesarje mogoča, če organizator prireditev v Križankah ugotovi, da je na širšem območju Križank potrebna popolna tišina "s pomočjo redarske službe omeji tudi peš in kolesarski promet po Zoisovi cesti in Rimski ulici“. Prav tako pa je dovoljena zapora parka ob Križankah, dostop pa preprečuje tudi redarska služba.

Na občini pa pojasnjujejo, da je takšna zapora mogoča tudi za druge  organizatorje prireditev v Križankah, v kolikor je potrebna glede na zvrst prireditve. Strošek zapore krije organizator, ta pa znaša približno 650 EUR (brez DDV) na prireditev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 21:57 7. September 2014.

    Tv za slepe in slabovidne, koncerti za peščico bogatunov, parke pa gluhim in napol oglušenim? "Tu je moj dom, tu …

  • ak
    11:28 7. September 2014.

    pravna podlaga?

  • 11:23 7. September 2014.

    Bravo butalci.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.