Tudi Sloveniji "resno" opozorilo

Foto: Žurnal24 Superbabica je sosednji državi izključila splet. (Foto: Shutterstock)
Evropska komisija pozvala 21 držav članic EU, tudi Slovenijo, naj čim prej uvedejo vse ukrepe za namestitev mobilnih satelitskih storitev v uniji. Hitrejši internet, mobilna radio in televizija.
Oglej si celoten članek

Evropska komisarka za digitalno družbo Neelie Kroes je danes poslala pismo 21 državam članicam, v katerem jih resno poziva, naj čim prej ukrepajo, saj je v skladu z načrtom, sprejetim leta 2008, mobilne satelitske storitve treba uvesti v vseh državah članicah do maja letos. V Sloveniji je treba po navedbah Evropske komisije izpopolniti strukturo pristojbin.

Mobilne satelitske storitve se bodo lahko uporabljale za zagotavljanje hitrega interneta, mobilno televizijo in radio ter nujna sporočila potrošnikom in podjetjem v uniji.

Evropska komisija je sicer pred 20 meseci izbrala dva operaterja, ki bosta zagotavljala omenjene vseevropske storitve: Inmarsat Ventures Limited in Solaris Mobile Limited. Komisija je k pospešitvi priprav na uvedbo vseevropskih mobilnih satelitskih storitev pozvala tudi omenjena operaterja.

Vseh potrebnih pravnih ukrepov poleg Slovenije niso uvedle še Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, Francija, Nemčija, Grčija, Madžarska, Irska, Italija, Litva, Latvija, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Slovaška, Španija in Velika Britanija.

Tiskovni predstavnik Kroesove Jonathan Todd je v Bruslju poudaril, da je to le resno opozorilo in da ne gre za začetek postopka zaradi kršenja evropske zakonodaje. Komisija po njegovih besedah upa, da bodo države članice opozorilo vzele resno in izvedle vse potrebno, saj je odločitev iz leta 2008 zanje zavezujoča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.