Tudi volivci Jankovića ne želijo za mandatarja

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Janković tudi med volivci ne bi dobil večinske podpore ob glasovanju za mandatarja. Najbolj je razočaral Virant.
Oglej si celoten članek


Zoran Janković bi kot kandidat za mandatarja pogorel tudi pri volivcih. 49 odstotkov anketirancev je namreč odgovorilo, da bi podprli Jankovića kot mandatarja, če bi bili preteklo sredo na mestu poslancev.

29 odstotkov bi jih glasovalo proti, 12 odstotkov bi se jih vzdržalo, še odstotek manj pa ne bi dvignil glasovnic.

Kar 62 odstotkov vprašanih sicer meni, da je bila poteza poslancev, ki niso prevzeli glasovnic, nekorektna. 

"Zorana Jankovića bi, če bi bili na mestu poslanca, podprli skoraj vsi, ki so svoj glas 4.
decembra zaupali njegovi listi (98 odstotkov), med volivci ostalih strank pa bi Jankovića podprlo še 83 odstotkov volivcev stranke SD, 40 odstotkov volivcev stranke DeSUS, 29 odstotkov volivcev stranke SLS Radovana Žerjava ter kar 43 odstotkov volivcev Državljanske Liste Gregorja Viranta," ugotavljajo na Valiconu.

Virant najbolj razočaral

Med vsemi volivci, ki so se sicer udeležili predčasnih volitev, jih kot stranko, ki je s svojimi dejanji v zadnjem mesecu in pol po volitvah najbolj razočarala, skoraj polovica navaja Državljansko listo Gregorja Viranta (45 %), sledi Lista Zorana Jankovića (19 %), nato pa SDS (10 %) ter DeSUS (9 %), medtem ko imata najmanj navedb stranki SD (4 %) ter SLS (2 %).

Foto: Valicon Rezultati



"Če te odstotke pogledamo med volivci posamezne stranke, ugotovimo, da je lastne volivce
najbolj razočarala lista Gregorja Viranta," so zapisali pri Valiconu.

O mandatarju prihodnjo soboto

Po današnjem srečanju s predsedniki parlamentarnih strank je Borut Pahor, dejal, da je zelo pomembno, da se izredna seja državnega zbora, na kateri bi odločali o novem mandatarju, premakne iz 30. januarja na 28. januarja. Sicer bi se moral kot premier vlade odločati "med sejo o kandidatu za mandatarja ali sejo v Bruslju".

Dokončno odločitev o sklicu izredne seje bo jutri sprejel kolegij predsednika državnega zbora

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 08:22 23. Januar 2012.

    to je vse igra ,da pride na oblast največji lumpi slovenstva!!...Potem bomo poznali avstrijski izraz za tagega človeka....ravbar!! Zanimljivo je …

  • 15:45 19. Januar 2012.

    Mišič je delal zgago na Obali, sedaj jo nadaljuje v Ljubljani.To znajo povedati tisti, ki ga poznajo !!!

  • 15:32 18. Januar 2012.

    gologlavc in Hasim Taqui. Osumljena korupcije kot premierja. Te ni nič sram?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.