Tujci rešujejo Slovenijo

Foto: Žurnal24 Na začetku leta se je rodilo več otrok, a je več ljudi tudi umrlo.
V prvem letošnjem četrtletju se je število prebivalcev Slovenije resda povečalo za 3.220 oseb, vendar pa se je naravni prirast ponovno znašel v minusu.
Oglej si celoten članek

V prvih treh letošnjih mesecih se je sicer rodilo za 4,3 odstotkov več otrok kot v istem obdobju lani, vendar se je za 5,2 odstotka povečalo tudi število umrlih, ki jih je bilo 351 več kot rojenih.

Po treh zaporednih četrtletjih pozitivnega naravnega prirasta v letu 2006 je bil ta tako v prvem četrtletju letos ponovno negativen.

Slovenija ima več prebivalcev tako zgolj po zaslugi tujcev, ki jih je bilo 3.571 več kot tistih tujcev, ki so državo zapustili. Število prebivalcev, ki so se v prvem četrtletju 2007 v državo priselili, se je v primerjavi s prvim četrtletjem 2006 povečalo kar za 77,1 odstotne točke, število tistih, ki so se iz države odselili, pa za 35,3 odstotne točke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.