Turistična ponudba: po Titovih poteh

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nekdanji maršal. V ZDA in na Hrvaškem Josip Broz Tito postal biznis, pri nas pa nezaželjen
Oglej si celoten članek

Ideja. „Medtem, ko se v Sloveniji kregajo zaradi tega, ker nekatere ulice in trgi še nosijo ime nekdanjega jugoslovanskega maršala in je v polemiko o poimenovanju Titove ulice v Ljubljani poseglo celo ustavno sodišče, je drugje Tito postal pravi biznis,“ je zapisal tržaški dnevnik Il Piccolo.

In ob tem navaja primer turistične agencije iz ZDA, ki si je zamislila, da bi ameriške študente vozila v Titovo rojstno hišo v Kumrovec, jim nadela modro bereto z rdečo zvezdo, okoli vratu pa zavezala rdečo rutico in jim pripravila ritual prisege, ki so ga v preteklosti opravljali Titovi pionirji.

Turistična agencija Net Travel Service, s poslovalnicami v ZDA, Aziji in Evropi ima svoje prostore tudi v Zagrebu. Njena predstavnica razlaga, da se morajo ameriški študentje pred diplomo odpraviti tudi na potovanje v tujino. „Tako smo se domislili, da bi jim ponudili izobraževalno popotovanjo po Titovih poteh in poteh Jugoslavije, predvsem njeni vlogi v obdobju hladne vojne. „Pripravljamo sedemdnevni program, v okviru katerega bodo obiskali Kumrovec, Bled, Ljubljano, Zagreb, Beograd, Brione in morda tudi Goli otok. Vsak študent bo dobil tudi uniformo pionirja. Prve študente naj bi pripeljali prihodnje leto,“ napovedujejo v agenciji.

Agencija NTS je bila ustanovljena leta 1998, doslej pa je na Hrvaško pripeljala študente, ki obiskujejo sirotišnice, bolnišnice, kmetije oziroma jih zanimajo življenje in dela Ivana Meštroviča, ki je v v ZDA zelo cenjen, nekateri pa obiskujejo kraje, povezane z domovinsko vojno v letih 1991 do 1995.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 11:47 17. December 2012.

    Vpraš fotra kdo vam je bajto naredu, pol pa gobcaj.

  • 11:46 17. December 2012.

    SUZANA KOS pa kdo je tebe najdu vaku roglavu i blesavu !

  • 21:23 2. September 2012.

    Draga novinarka si pa res eno veliko razočaranje za bralce, vedno pišeš tako kot ti je naročeno. Taki novinarji so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.