Turizem bo del Razvojne agencije Sora

Foto: Žurnal24 Infotočka ostaja na mestu zdajšnjega sedeža LTO, ki se bo 1. julija preselila v
Recesija. LTO Blegoš bodo reorganizirali, saj želijo zmanjšati stroške njenega delovanja.
Oglej si celoten članek

Lokalna turistična organizacija (LTO) Blegoš se bo do julija reorganizirala in se integrirala z Razvojno agencijo Sora (RAS). Pobudnica tega predloga je Občina Škofja Loka, ki je tudi ustanoviteljica LTO, sklep o reorganizaciji pa so že sprejeli v Občini Železniki. Občinski sveti občin Škofja Loka, Žiri in Gorenja vas - Poljane bodo o tem odločali v kratkem.

LTO bo ohranila avtonomijo
“Izvajanje dejavnosti pospeševanja turizma je bilo treba organizirati učinkoviteje in bolj ekonomično ter pravnoformalno jasno, kar je mogoče in smotrno izvesti samo v sklopu RAS, kjer bosta zaradi njihovih bogatih izkušenj predvsem na področju vodenja evropskih, regionalnih in nacionalnih projektov možni obogatitev in nadgradnja delovanja določenih programov,” so zapisali na Občini Škofja Loka. LTO bo postala del RAS, obenem pa bo ohranila svojo avtonomijo; ukinila se bo le njena pravnoorganizacijska oblika. Na RAS se bodo prenesle tudi vse pogodbe in projekti LTO, prevzela pa bo tudi vse tri delavke LTO.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.