Türk in Juščenko za širitev EU

Foto: Žurnal24 Voditelja Ukrajine in Slovenije Viktor Juščenko in Danilo Türk sta se zavzela za
Ukrajinski predsednik Viktor Juščenko se je med obiskom Slovenije zavzel za ukrajinsko članstvo v EU, s čimer se je strinjal tudi njegov slovenski kolega Danilo Türk.
Oglej si celoten članek

"Zavedamo se dolge poti s težkimi nalogami, ki nas loči od članstva v Evropski uniji (EU)," je povedal ukrajinski predsednik Viktor Juščenko in pristavil, da je v tem trenutku najbolj pomembno, da EU prižge zeleno luč Ukrajini za začetek pogajanj o pristopu.

Evropski perspektivi Ukrajine je pritrdil tudi slovenski predsednik Danilo Türk: "Članstvo Kijeva v povezavi bi okrepilo EU kot globalni dejavnik." Dodal je, da se Slovenija zavzema za polnopravno članstvo Ukrajine v EU in ne samo strateško partnerstvo oziroma podobne rešitve.

Juščenko, ki je Türka povabil na obisk v Ukrajino, se je sestal tudi s predsednikom vlade Janezom Janšo, s katerim sta govorila predvsem o gospodarskem sodelovanju med državama. Pozdravila sta prijateljske meddržavne odnose. Janša je Juščenku še čestital za nedavni vstop Ukrajine v Svetovno trgovinsko organizacijo (WTO).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.