Türk tudi nad drugimi zakoni

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Domačin trdi, da so Türkovi med lansko hudo sušo kljub prepovedi zalivali travo.
Oglej si celoten članek

Eden od domačinov s Parecaga je po odkritju, da naj bi bili vili v lasti družine prvega moža Elesa Vitoslava Türka črni gradnji, opozoril na še eno neupoštevanje pravil, ki naj bi si ga privoščili. “Ko sem avgusta lani zelo zgodaj zjutraj šel po opravkih mimo Türkovih vil, sem presenečen opazil, da se pod njihovim kamnitim zidom na cesto steka voda,” razlaga. To je bilo med največjo sušo, ko je Rižanski vodovod prepovedal rabo 
pitne vode za zalivanje vrtov, zelenic in v kmetijske 
 namene.

Ni si ga upal prijaviti

“Pogledal sem čez zid in opazil 'farfalle', iz katerih so škropili curki vode na zelenico,” razlaga in dodaja, da so imeli vsi sosedje samo presušeno rumeno travo, ker so se prepovedi zalivanja držali. Prepričan je, da lasten vodni vir ne bi zadostoval za tako obilno nočno zalivanje v tistem času.

“Izliv sem fotografiral in jih hotel prijaviti, a so mi prijatelji svetovali, naj tega ne naredim, ker gre za vplivneža in se tako ne bo nič zgodilo, sam pa bom imel težave,” pravi sogovornik, ki ne želi biti imenovan. Türk na naša vprašanja, ali to drži, ni odgovoril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:03 8. April 2013.

    Možakar, daj povej mi, kaj pomeni to na koncu ko si napisal ta tisk po angleško? V čem je smisel …

  • 08:59 8. April 2013.

    Braća Karić press....

  • 08:49 8. April 2013.

    In vse tiho je bilo. Gdje si dugorazredniće?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.