Türk: zmagali smo zaradi enotnosti

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Nedeljska proslava na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. (Foto: Nik Rovan) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
20. obletnica Manevrske strukture narodne zaščite: predsednik Türk je poudaril pomen zavedanja suverenosti in enotnosti. Raven politične kulture se je v teh letih znižala, ocenjuje.
Oglej si celoten članek

V boju za samostojno državo smo zmagali tudi zato, ker se nismo delili na "vaše in naše" in ker smo bili v soočenju z zunanjo nevarnostjo enotni, je na slovesnosti ob 20. obletnici Manevrske strukture narodne zaščite v Ljubljani dejal predsednik republike Danilo Türk.

Padec politične kulture
Ob tem je opozoril, da se je raven politične kulture od dogodkov pred 20 leti znižala in da smo priče vsakršnih obtoževanj. Prav tako je svetovna recesija neizprosno razgalila tako naše pomanjkljivosti, kot tudi šibkost Evropske unije, je prepričan.

Meni, da moramo najprej aktualizirati vprašanje naše suverenosti. "Suverenost smo si izborili z osamosvojitvijo in je nismo nikoli izgubili, četudi smo se do nje pogosto vedli kot do nadležne skrbi."

Tudi predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever Miha Molan je dejal, da je bil tisti čas zelo težak, vendar smo bili izjemno enotni. Dodal je še: "Če ne bi bilo slovenske milice in Teritorialne obrambe, bi pridobitev demokracije zelo težko realizirali."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.