Tuš kritičen do ministra

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Kmetijski minister pravi, da so najboljši plačniki dobaviteljem diskonti, ter napoveduje, da bo z zakonom predpisal 30-dnevni rok, v katerem bodo trgovci morali plačati za blago dobaviteljem hitro pokvarljivih živil. V Tušu kritični do ministra.
Oglej si celoten članek

“Glede na mnenje ministra, da je prihodnost slovenske trgovine v diskontih, kjer je slovenskega blaga manj kot tri odstotke, se sprašujemo, kje je tu nacionalni interes, o katerem je toliko govora. Če je ocena, da bodo diskonti rešili slovensko predelovalno industrijo, tudi javno stališče vlade, se žal z njim ne moremo strinjati,” pravijo v Engrotušu.

V Tušu nimajo vpliva

Kmetijski minister Dejan Židan namreč pravi, da so najboljši plačniki dobaviteljem diskonti, ter napoveduje, da bo z zakonom predpisal 30-dnevni rok, v katerem bodo trgovci morali plačati za blago dobaviteljem hitro pokvarljivih živil, kot sta mleko in zelenjava. V Tušu dodajajo, da niso imeli vpliva na odločitev glede napovedanega dviga DDV, ki bo močno vplival na stabilnost delovnih mest v delovno najintenzivnejši panogi, prav tako ne morejo vplivati na sprejetje drugih zakonov in njihove posledice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.