Tutankamon umrl v "prometni nesreči"?

Foto: Žurnal24 Tutankamon je umrl zelo mlad.
Tutankamona po najnovejših dognanjih raziskovalcev niso ubili. Zanj naj bi bil smrten padec z voza.
Oglej si celoten članek
 

V Egiptu so v krste dajali predmete, ki bi jih pokojni v onostranstvu lahko potreboval. 

Strokovnjaki po vsem svetu že več kot 3300 let ugotavljajo pravi vzrok smrti znanega faraona Tutankamona. Večina raziskovalcev se strinja, da so faraona, ki je dočakal le 19 let, ubili, a doktor Zahi Hawass pravi, da je ta teorija napačna.

Šestdesetletni strokovnjak trdi, da je Tutankamon padel z voza in pri tem utrpel tako hude poškodbe, da je umrl. Ta teorija sicer ni nova, saj so mnogi že prej predvidevali, da je mladi faraon umrl med lovom. "Tutankamon se je po puščavi peljal na vozu, padel z njega in si zlomil nogo. Umrl pa je zaradi zastrupitve krvi," je izjavil Hawass, ki je natančno preučil rentgensko sliko Tutankamonih ostankov. "Da je moja teorija pravilna, potrjujejo tudi predmeti, ki so jih našli v njegovi krsti. Med drugim smo tam odkrili orožje in ščitnik za spodnji del telesa," je še razložil strokovnjak.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.