Twitter preiskuje objavo gesel uporabnikov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ameriška družba Twitter poskuša ugotoviti, kako je prišlo do objave uporabniških imen in gesel več deset tisoč uporabnikov njihovega spletnega družbenega omrežja.
Oglej si celoten članek

Na spletni strani za objavo tekstovnih sporočil Pastebin.com so objavljeni podatki za okrog 55 tisoč uporabniških računov za Twitter. Po navedbah družbe gre pri okrog 20 tisoč od teh računov za podvojitve računov, že ukinjene spam račune ali pa so zanje navedene nedelujoče kombinacije uporabniških imen in gesel.

V Twitterju pravijo, da primer intenzivno preiskujejo in da so morebiti prizadetim uporabnikom že poslali obvestilo, naj zamenjajo svoja gesla. Podobno svetujejo tudi vsem drugim, ki jih skrbi, da so njihovi računi morda med tistimi, za katere so bili podatki razkriti na spletu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.