Učbeniki še za izposojo

Foto: Žurnal24
Predrago. Predlagana oskrba z učbeniki za proračun nesprejemljiva.
Oglej si celoten članek
Foto: Žurnal24

Šola. "Ostajamo pri brezplačni izposoji iz učbeniških skladov, ki nas na leto stane okoli tri milijone evrov," je stališče šolskega ministrstva predstavil Boris Černilec, predsednik delovne skupine za učbenike.

Ta je ministru Igorju Lukšiču nedavno predstavila predloga, po katerih bi učenci učbenike dobili v trajno last, o čemer smo pisali v včerajšnjem Žurnalu24. Predloga sta bila zavrnjena, ker bi prvi državo stal 18 milijonov evrov na leto, drugi pa 10.

"Če bi ministrstvo le odstotek proračuna namenilo učbenikom, bi težavo rešili. Del predvolilnih obljub so brezplačni učbeniki in delovni zvezki," je dejal predsednik odbora za učbenike pri gospodarski zbornici Miha Kovač.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.