Učenka Ela želi varen in razigran vstop v šolo

Foto: Urad predsednika republike
Foto: Urad predsednika republike
Predsednik republike Borut Pahor in učenka Ela v poslanici pred začetkom šolskega leta šolarje pozivata, naj bodo previdni na poti v šoli, prijazni drugo do drugega in naj se pridno učijo.
Oglej si celoten članek

Želita jim veliko užitkov v svetu domišljije in pravljic, veselja in razigranosti ob vstopu v šolo.

"Zelo sem vesela, da se bo začela šola. V počitnicah sem se zabavala in doživela veliko lepega. Svoje sošolce in sošolke že močno pogrešam. Komaj čakam, da se spet srečamo. Skupaj se bomo v tretjem razredu naučili veliko zanimivih reči," pravi Ela Hozjan iz Osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci. "Vesela sem, da me je predsednik republike Borut Pahor povabil k sebi v Predsedniško palačo, da ob začetku šolskega leta nagovorim otroke."

Vse otroke prosi, da so na poti v šolo previdni, prijazni drug do drugega in se pridno učijo. "Ubogajte učitelje in učiteljice in bodite ustvarjalni," v videoposnetku, ki ga je predsednik objavil na svoji Facebook spletni strani pravi Ela. "Uživajte v svetu domišljije in pravljic, ki jih boste spoznali."

xxx

Vse odrasle, ki bodo spremljali svoje malčke v šolo, prosi, da so do njih nadvse prijazni in pozorni. "Objemite jih in spodbudite, da bodo veseli in razigrani stopili v šolo."

Udeležence v prometu poziva, naj bodo posebej previdni, da se na poti v šolo ali iz nje kateremu od otrok ne bi kaj zgodilo. "Naj se vsi otroci varno vrnejo domov in pripovedujejo o dogodivščinah, ki jih bodo doživeli v šoli, pravi Ela.

Učitelje prosi, da toplo in srčno sprejmejo svoje učence. Posebej naj spodbudijo tiste, ki bodo morda zaskrbljeni ali bodo pogrešali svoje starše. "Pomagajte jim, da se bodo v šoli počutili prijetno," še pove Ela. 

Predsednik republike Borut Pahor doda: "Vsem želiva, da bi bil začetek novega šolskega leta razigran in uspešen. Imejte se lepo in srečno."

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.