Učitelji so napovedali stavko

Foto: Žurnal24 Ravnateljica Metoda Kolar je nemočna.
Učitelji v Velikih Laščah bodo 4. novembra s stavko zahtevali izplačilo septembrskih plač. Zaradi likvidnostnih težav šole so namreč pristali pri minimalnih plačah.
Oglej si celoten članek

Zaposleni na Osnovni šoli Primoža Trubarja Velike Lašče so v sredo na zboru delavcev izglasovali stavko, s katero bodo zahtevali izplačilo septembrskih plač v skladu z zakonom in kolektivnimi pogodbami. Stavkali bodo zato, ker zaradi rubeža sredstev z računa šole niso prejeli plač v skladu z zakonom, ampak so jim izplačali le minimalne plače. Ravnateljica Metoda Kolar je nemočna, saj je denar za plače vzela izvršba.

"Zaposleni na šoli za razloge, ki so pripeljali do rubeža sredstev z računa šole, ne nosijo popolnoma nobene odgovornosti, zato je nesprejemljivo, da morajo nositi posledice tega dogodka," so prepričani v Svizu, kjer še opozarjajo, da šola nima denarja za poravnavo računov za materialne stroške, kar bi lahko že zelo kmalu začelo vplivati na normalno delovanje šole. Za stavko, ki se bo začela 4. novembra in bo trajala do izpolnitve stavkovnih zahtev, se je odločilo 68 od 94 zaposlenih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.