Učiteljici več kot 23 tisoč evrov?

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Univerza v Mariboru se bo pritožila na prvostopenjsko sodbo glede neustrezne razvrstitve v plačni razred.
Oglej si celoten članek

Delovno sodišče je namreč ugotovilo, da je univerza s tem, ko visokošolske učiteljice ob njeni habilitaciji v naziv redne profesorice ni uvrstila v višji plačni razred, kršila zakon in posledično njene pravice.

Univerza v Mariboru je sodno odločbo prejela 20. marca in se bo zoper njo v roku 15 dni tudi pritožila, kar pomeni, da odločitev sodišča ni pravnomočna, je sporočil Jože Furman iz kabineta rektorja univerze.

Informacijo o sodbi je sicer v petek javnosti posredoval Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije. Kot so zapisali v sindikatu, je sodišče univerzi s sodbo naložilo, naj učiteljico uvrsti za tri plačne razrede višje, in sicer za nazaj od dneva habilitacije v naziv dalje. Prav tako ji mora univerza za šest let nazaj obračunati in izplačati razliko v plači, kar jo bo po okvirnih ocenah stalo več kot 23.000 evrov bruto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:19 23. Marec 2014.

    Posledice iz preteklosti. Stink, stank, gestunken.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.