Ugovarjate lahko le še danes

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Le še danes lahko vložite ugovor na informativni izračun dohodnine, če ste ga prejeli v začetku aprila.
Oglej si celoten članek

Če je kdo od zavezancev, ki je v začetku aprila prejel informativni izračun dohodnine za leto 2011, ugotovil nepravilnosti ali pomanjkljivosti, lahko le še danes vloži ugovor.

V prvem svežnju, ki so ga z Dursa pospremili na pošto 30. marca, so bili informativni izračuni za dobro polovico od nekaj več kot enega milijona zavezancev. Preostali lahko svoj izračun pričakujejo v začetku junija.

V prvem paketu informativnih izračunov dohodnine običajno ni predvsem tistih zavezancev, ki so uveljavljali vzdrževane družinske člane oziroma so dosegali dohodke iz oddajanja premoženja v najem, dohodke iz dejavnosti ali katastrski dohodek.

Če ne boste ugovarjali, je dokončno

Za tiste, ki so izračune že prejeli, a nanje ne bodo ugovarjali, bodo izračuni veljali za dokončno odmero dohodnine. V tem primeru morajo premalo plačano dohodnino doplačati do 31. maja, v primeru preveč plačane dohodnine pa bodo presežni znesek dobili vrnjen na svoj bančni račun 28. maja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.