Ujeli duhovnika, ko je naročal umor

Foto: Žurnal24
Policija v teksaškem Dallasu je spet aretirala nekdanjega duhovnika Johna Fialo, ker je poskušal naročiti umor 18-letnega fanta, ki ga obtožuje spolne zlorabe.
Oglej si celoten članek

Po poročanju ameriške televizijske postaje CNN je policija Fiali nastavila past in ga na skrivaj posnela, ko je za umor ponujal pet tisoč dolarjev.

Fantov odvetnik Tom Rhodes trdi, da je 52-letni Fiala začel žrtvi kupovati darila, med drugim računalnik in celo avtomobil. Naslednje leto je 16-letnega mladoletnika sprejemal na "zasebno versko vzgojo", v resnici pa naj bi ga spolno zlorabljal enkrat ali dvakrat na mesec.

Fant je zadevo prijavil šolskemu psihologu, ki je poklical policijo. Duhovnika so ujeli na begu v Kansasu in ga pripeljali pred sodišče, ki mu je določilo varščino.

Po plačilu varščine je 27. septembra prišel na prostost, nato pa naj bi začel iskati nekoga, ki bi se fanta znebil. Policija mu je podtaknila lažnega morilca, ki je sprejel pet tisoč dolarjev, in Fiala je spet končal za zapahi.

Rhodes pravi, da je Fiala fantu grozil s pištolo. Zagrozil naj bi mu, da ga bo ubil, če bo komu kaj povedal, nato pa še sebe, da bosta šla skupaj v nebesa.

Nadškofija San Antonia je Fialo odpustila po tem, ko so izvedeli za prve obtožbe. Rhodes je kljub temu vložil odškodninsko tožbo proti nadškofiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.