Ujeli zastrupljevalca psov?

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Zaradi zastrupitve v maribosrkem mestnem parku je umrlo sedem psov.
Oglej si celoten članek

Moški je društvu za zaščito živali Animal Angels sporočil, da je prijel in predal policiji možakarja, ki naj bi v mariborskem mestnem parku nastavljal strup za pse. Po podatkih Animal angels naj bi zaradi zastrupitve umrlo sedem psov, primer zastrupljanja psov pa preiskuje tudi policija.

"Želel bi vam javiti, da sem včeraj, 19.01.2015 prijel in predal policiji možakarja po imenu D. O. iz Pesnice pri Mariboru. Gospod je ustrezal opisu možakarja, ki bi naj nastavljal strup v Mariboru, se pravi mestni park, drevored ter bližnja okolica. Možakar je imel pri sebi nakupovalno vrečko. Ko sem ga ustavil in ga prosil da mi pokaže njeno vsebino je želel zbežati. Dohitel sem ga ter ga pridržal do prihoda policistov, pred prihodom policije pa je nakupovalno vrečko možakar odvrgel na bližnje gradbišče. Vrečko z vsebino je policist najdel, v njej pa se je nahajala pet kilogramska plastična posoda, v kateri so bili kosi mesa z, po mojem, podganjim strupom. Gospoda je policija odpeljala in zadevo rešuje, danes pa je bila podana tudi že prva prijava zoper storilca. Sem pa še danes zjutraj našel v malem parku pri Ekonomski šoli v Mariboru dva identična kosa mesa z strupom, kot jih imel včeraj v posodi in zadevo tudi prijavil policiji," piše v sporočilu, objavljenem na strani Animal angels.

Moški, ki je sporočilo poslal, dodaja, da piše v upanju, da bi sporočilo videlčo čim več ljudi, ki so zdravili pse zaradi zastrupitve ter jih poziva, da zoper storilca podajo ovadbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 21:11 20. Januar 2015.

    Zato pa zakon o javnem redu in miru predvideva časovni okvir ... Kar se tiče tistih psičarjev, ki so ok …

  • 21:08 20. Januar 2015.

    Tukaj nastane problem. Če rečeš staršem, da je njegov otrok nevzgojen, te bodo najprej nadrli, potem obtožili pedofilije, ker ga …

  • 21:06 20. Januar 2015.

    Povsem jasno sem napisala - veliko psičarjev nas želi, da NE bi stopili v drek in da v naše NE …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.