Đukanović pri Pahorju

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Na uradnem obisku v naši državi se mudi črnogorski premier Đukanović. Med drugim podpis sporazuma o socialnem zavarovanju.
Oglej si celoten članek

Na povabilo premierja Boruta Pahorja je na uradni obisk v Slovenijo prispel predsednik vlade Črne gore Milo Đukanović. Sprejel ga je tudi predsednik republike Danilo Türk.

Odlični odnosi
Premier Pahor je na skupni novinarski konferenci s črnogorskim gostom izrazil veselje, da ta prvi uradni obisk kakega črnogorskega premierja v Sloveniji od neodvisnosti Črne gore leta 2006 "poteka v znamenju odličnih političnih in gospodarskih odnosov", saj sta državi doslej vsa pomembna dvostranska vprašanja reševali z mednarodnimi pogodbami in dogovori.

Pri tem je Đukanović, ki se je danes že srečal tudi s predsednikom republike Danilom Türkom, kot še enega v vrsti "zavidljivega števila sklenjenih sporazumov med državama" izpostavil danes podpisani sporazum o socialnem zavarovanju.

Sporazum sta podpisala minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik in črnogorski minister za delo Suad Numanović ob prisotnosti obeh premierjev. S tem je Slovenija tovrsten sporazum sklenila z vsemi državami nekdanje Jugoslavije. Najpomembnejši del sporazuma se nanaša na ureditev pokojninskega in invalidskega zavarovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.