Ukradel milijon dolarjev, a jih pustil 92

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na zabojniku z denarjem je nekdo naredil luknjo, nato pa iz njega ukradel 10 zavojčkov po sto tisoč dolarjev.
Oglej si celoten članek

Z letala družbe Swiss Air na letališču JFK v New Yorku je nekdo ukradel 1,2 milijona dolarjev, ki so bili namenjeni v trezor ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed) na Manhattnu, vendar je obenem za seboj pustil preostanek denarja v višini 92 milijonov dolarjev, je sporočil tiskovni predstavnik zvezne policije FBI Jim Margolin.

Denar je izginil med vzletom letala v Zürichu v soboto in raztovarjanjem zabojnika z denarjem v New Yorku v ponedeljek popoldne. Primanjkljaj so odkrili bančni uradniki newyorškega Feda med preštevanjem denarja. Ta je bil sicer zapakiran v zavojčke po sto tisoč dolarjev, torej jih je zmanjkalo deset.

FBI sumi, da je denar izmaknil nekdo v Švici, saj so na zabojniku odkrili precej veliko luknjo oziroma dovolj veliko, da vanjo kdo poseže z roko. Odkril jo je voznik viličarja. Ta je tudi povedal, da je bil zabojnik nameščen tako, da luknje ni bilo videti, dokler ga ni dvignil in obrnil. Preiskava se nadaljuje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.