Ukradel neprecenljiva umetniška dela

Foto: PU Koper
Foto: PU Koper
Na mejnem prehodu Jelšane zasačili državljana Srbije, ki je avstrijskemu zbiratelju ukradel kar nekaj umetniških del.
Oglej si celoten članek

Konec maja je srbski državljan nameraval Slovenijo zapustiti na mejnem prehodu Jelšane. Policisti so pod drobnogled vzeli njega in njegovo vozilo.

Ugotovili so, da je Avstrija za Srbom razpisala mednarodno tiralico zaradi tatvine umetniških del v vrednosti 600 tisoč evrov.

Med podrobnim pregledom vozila pa so našli tudi iskana dela. "Med pregledom zaseženih predmetov je bilo ugotovljeno, da gre za nekatera umetniška dela neprecenljive vrednosti, saj izvirajo iz časovnega obdobja med letoma 1794 in 1908 in so last zbiratelja iz Avstrije," so sporočili s Policijske uprave Koper.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.