Ukraden kip ob Zaloški

Foto: Alenka Možina
Foto: Alenka Možina
V noči iz četrtka na petek so v parku ob Zaloški cesti v Ljubljani ukradli kip dr. Eda Šlajmerja.
Oglej si celoten članek

V noči iz 14. na 15. marca so v Šlajmerjevem parku ob Zaloški cesti v Ljubljani ukradli bronast doprsni kip Eda Šlajmerja. Kip je delo kiparja Zdenka Kalina iz leta 1939, ko je bil park urejen po načrtih Jožeta Plečnika. Kip je visok in širok približno en meter, težak okoli 100 kilogramov in ima status kulturnega spomenika državnega pomena.

S krajami se povzroča neprecenljiva materialna in moralna škoda, so sporočili z ljubljanske občine, zato naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o ukradenem kipu, naj o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:12 20. Marec 2013.

    CICIBANI ?

  • 19:59 20. Marec 2013.

    PROKLETI CIGANI....

  • 19:59 20. Marec 2013.

    PROKLETI CICANI...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.