Umaknjen še en šampon za otroke

Foto: Žurnal24 Izdelek lahko vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, in vrnili vam bodo denar. (
Zaradi prevelike vsebnosti dioksana so iz prodaje umaknili 300-mililitrski šampon za prhanje Spiderman. Uvoznik je izdelek umaknil tudi s trga in ga odpoklical.
Oglej si celoten članek

Kot so zapisali na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS), so izdelek analizirali v laboratoriju inštituta za varovanje zdravja, in sicer so ugotavljali prisotnost alergenov, konzervansov, dioksana 1,4 in opravili pregled sestavin vzorca.

Dioksan lahko v telo prodre skozi kožo, je potencialno kancerogena kemikalija. Pogosto jo odkrijejo prav v šamponih in gelih za prhanje.
ZPS

Analize so pokazale, da izdelek ni skladen z zakonom o kozmetičnih proizvodih, saj vsebuje določeno vrednost dioksana 1,4, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje.

Izdelek je bilo mogoče kupiti v trgovinah Jager. Mateja Slomšek iz Jagrosa je za zurnal24.si dejala, da so izdelek že umaknili iz prodaje in da ga niti nimajo več na zalogi.

Vse kupce pa je ob tem pozvala, naj omenjeni šampon, če ga imajo še vedno doma, prinesejo nazaj v trgovino in vrnili jim bodo denar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.