Umik otroškega mleka

Foto: Žurnal24
Proizvajalec Aptamila in distributer tega izdelka v Sloveniji sta s trga do nadaljnjega umaknila nadaljevalno mleko za dojenčke Aptamil 2 Immunofortis 900 g.
Oglej si celoten članek
Podatki o izdelku
Naziv: Aptamil 2 Immunofortis 900 g, nadaljevalno mleko za dojenčke po dopolnjenem 6. mesecu starosti
Rok uporabe: 11. 8. 2012
Pakiranje: potiskana kartonska zloženka
Neto masa pakiranja: 900 g (2 x 450 g)
Proizvajalec: Milupa GmbH &Co. KG, Schleyerstrasse 4, 36041 Fulda, Nemčija
Distributer: Merit International d.o.o., Letališka 3 c, Ljubljana

Razlog za umik je verjetnost, da Aptamil 2 Immunofortis 900 g vsebuje preveliko količino vitaminov, kar se odraža tudi v spremenjenem vonju in okusu izdelka.

Prevelika količina vitaminov lahko pri dojenčku povzroči najprej zaprtje nato, po 5 do 7 dneh,  pa se lahko pojavita bruhanje in diareja. V tem primeru je treba obiskati zdravnika.

V Zvezi potrošnikov Slovenije potrošnikom svetujejo, naj takoj prenehajo uporabljati izdelek in ga zavržejo ali vrnejo v trgovino, kjer imajo pravico do povrnitve kupnine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.