Umirajočega sta še davila

Foto: Su. K. Razsodba Kosta Aleksandrov Foto: Su. K. Razsodba Kosta Aleksandrov Foto: Su. K. Razsodba Kosta Aleksandrov
57-letnika sta umorila tako, da sta mu zvezala roke in ga tolkla po glavi.
Oglej si celoten članek

"Obiščite me v zaporu pa vam bom povedal," je Bolgar Kosta Aleksandrov, ki je bil na koprskem okrožnem sodišču obsojen na 27 let zapora, odgovoril na vprašanje, kako komentira sodbo, preden so ga odpeljali nazaj v pripor, v katerem bo počakal do pravnomočnosti. Skupaj s sostorilcem, 61-letnim Izolanom Markom Markovičem, ki ga na izrek sodbe ni bilo, sodišče pa mu je kot prvoobtoženemu prisodilo 30 let zapora, sta bila obsojena zaradi okrutnega umora iz koristoljubja.

Umorili trgovca

Zločin se je zgodil lani spomladi v zaselku Čežarji pri Kopru. Na okruten način, z več udarci s topim predmetom po glavi, je bil umorjen 57-letni Olianki Vatovec, poslovodja lokalne franšizne Mercatorjeve trgovine. Ker je po desetih udarcih, ki so mu močno poškodovali možgane, še kazal znake življenja, sta ga z zvezanimi rokami na hrbtu storilca še davila in vlekla po hiši.

"Lahkost sojenja"

Bolgarov zagovornik, odvetnik Bojan Pečnik, sicer nekdanji tožilec, je napovedal pritožbo. "Že 25 let delam v pravosodju in moram reči, da sem zaskrbljen nad neznosno lahkostjo sojenja slovenskih sodišč. Mislim, da so lahko nad tem zaskrbljeni vsi državljani Republike Slovenije," je izjavil odvetnik po obsodbi. Poudaril je, da vsi dokazi kažejo, da Bolgar v Čežarjih ni bil, kaj šele moril, a da se sodnica do njegovih dokaznih predlogov ni opredelila. Pritožbo je napovedala tudi Markovičeva zagovornica Monika Mavsar.

Obsežna preiskava

V štirimesečni preiskavi so koprski kriminalisti opravili več kot 700 razgovorov; Markoviča naj bi izdal osebni avtomobil znamke Volvo, ki so ga videli parkiranega v bližini prizorišča zločina. Bolgara, ki je bil zaposlen na obali, v Ankaranu pa živel s svojo družino, pa naj bi izdali odvzeti vzorci DNK na traku, s katerim je bila zvezana žrtev.

Markovič je sicer že odsedel dolgoletno zaporno kazen zaradi umora na Hrvaškem, drugoobtoženi, 33-letni Aleksandrov, pa je bil v Bolgariji obsojen posilstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:29 16. April 2014.

    kaj doživljensko sami stroški....takoj ubit....s topim predmetom ne s inekcijo

  • 13:16 15. April 2014.

    še premal...doživljensko pa pika!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.