Umiritev pri elektriki

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Robert Golob: Učinka nesreče v Fukušimi na trgu elektrike ni več.
Oglej si celoten članek

“Naša zaveza je, da ostanemo najugodnejši,” na vprašanje, ali bodo po 30. juniju zvišali cene elektrike, in če da, za koliko, odgovarja predsednik uprave Gen-I Robert Golob. “Razmere na trgu se umirjajo; cene so že na ravni pred nesrečo v Fukušimi in v trendu padanja,” ocenjuje. Podjetjem zato svetujejo, naj si zdaj za tri leta zagotovijo ceno, kakršna je bila pred enim letom.

Lani je Gen-I število gospodinjskih odjemalcev povečal s 16 na 40 tisoč, decembra so pridobili 2.200 novih strank, izgubili so jih 32. “Stranke odhajajo od distribucijskih podjetij h Gen-I ali Petrolu, saj razlike med nami niso velike, nazaj pa le izjemoma,” ugotavlja Golob.

Skupina Gen-I je lani presegla milijardo evrov prihodkov, začeli so trgovati na mejah Turčije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.