“Umor razvoja”

Foto: Žurnal24 Martin Novšak, direktor Gen energije (prvi z desne, ob njem Darko Gorišek, Srečk
Svet regije Posavje. Proti pripojitvi Gena k Holdingu Slovenske elektrarne.
Oglej si celoten članek

Pripojitev skupine Gen k Holdingu Slovenske elektrarne je umor konkurence in umor razvoja družb v Gen energiji,” ugotavlja nekdanji gospodarski minister, zdaj poslanec v državnem zboru Andrej Vizjak.

To je največje združevanje podjetij v Sloveniji doslej, varuh konkurence pa sedi križem rok,” je jezen Vizjak. Posavci so prepričani, da je ustanovitev drugega energetskega stebra prinesla številne koristi, med drugim nižjo ceno električne energije.

Vprašljiva jedrska opcija
Ob združitvi stebrov se lahko pod nosom obrišemo za razvoj jedrske opcije,” pravi Vizjak, z njim pa se strinja tudi prvi mož krške nuklearke. “Gen energija je za nas poslovno okolje, kjer imamo visoko prioriteto,” pravi Stane Rožman, ki je združevanje stebrov ocenil kot neproduktivno početje, temelječe na kvaziargumentih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.