Umrl je Franc Šetinc

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Umrl je nekdanji slovenski politik, pisatelj in novinar Franc Šetinc.
Oglej si celoten članek

Franc Šetinc se je rodil leta 1929 v vasi Mihalovec pri Dobovi, diplomiral je na visoki šoli za politične vede, kot politik pa je postal eden vodilnih članov centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije (CK ZKS).

Šetinc je bil v politični karieri tudi predsednik republiškega komiteja Socialistične zveze delovnega ljudstva, sekretar izvršnega komiteja CK ZKS, konec osemdesetih let pa je postal član predsedstva centralnega komiteja Zveze komunistov Jugoslavije, navaja Wikipedija. S političnimi spremembami leta 1990 se je umaknil iz aktivne politike.

Kot novinar je Šetinc delal pri časniku Delo, postal je tudi njegov odgovorni urednik. Pozneje je bil glavni urednik glasila Komunist. Je tudi avtor številnih člankov, romanov, kratke proze, dokumentarne literature in drugih publikacij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.