Umrl je Kajetan Kovič

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V 84. letu starosti je po dolgi bolezni danes preminil slovenski pesnik, pisatelj in prevajalec, akademik Kajetan Kovič.
Oglej si celoten članek

Kajetan Kovič se je kot pesnik javnosti predstavil v zbirki Pesmi štirih (1953) s Cirilom Zlobcem, Janezom Menartom in Tonetom Pavčkom. Pozneje je izdal še vrsto pesniških zbirk, proznih del in prevodov iz nemščine, francoščine, češčine, srbščine in madžarščine. Še posebej pa so odmevala njegova mladinska dela, med njimi tudi uspešnici Maček Muri in Moj prijatelj Piki Jakob.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:45 7. November 2014.

    Hvala za polepšano mladost.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.