Umrl, ker je bil gej

V Rusiji so zaradi njegove spolne usmerjenosti do smrti pretepli 23-letnika.
Oglej si celoten članek

Izmaličeno truplo so našli na dvorišču hiše v mestu Wolgograd. Kot je povedal eden od preiskovalcev, je mladenič umrl zaradi hudih poškodb glave in genitalij. Po njem so udarjali s steklenicami in kamni, mediji povzemajo besede policije, ki predvideva, da so fanta umorili, ker je bil gej.

Dve osebi, 22- in 23-letnika, so preiskovalci že aretirali in privedli na zaslišanje. Žrtev naj bi z njima na dan svoje smrti popivala. Ko jim je povedal, da je homoseksualec, pa naj bi ga pretepla.

Organizacije, ki se zavzemajo za človekove pravice, že dalj časa opozarjajo na homofobijo v Rusiji, ki je homoseksualnost šele leta 1993 črtala s seznama kaznivih dejanj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:15 14. Maj 2013.

    tako je

  • 20:11 13. Maj 2013.

    Ubiti nekoga samo zaradi tega ker je gej je idiotsko!<br /><br />Če ima kdo predsodke naj jih zadrži zase!

  • 18:40 13. Maj 2013.

    Groza, srhljivo - upam, da jih dobijo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.