Ceste ponoči vzele rosno mlado življenje

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Do tragičnega dogodka je prišlo sinoči nekaj minut pred enajsto.
Oglej si celoten članek

Na regionalni cesti pri naselju Žvirče v občini Dobrepolje se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 15-letni voznik mopeda, so sporočili iz Generalne policijske uprave. Fanta so našli njegovi svojci, ki so ga iskali, ker se pozno ni vrnil domov. Ležal je na tleh ob motorju pri grmičevju, so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

15-letni voznik mopeda je vozil iz smeri Žvirč proti kraju Pri cerkvi. Na delu ceste, ki poteka iz levega v desni nepregledni ovinek po klancu navzdol je zapeljal levo izven vozišča in trčil v drevo. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl. 

15-letnik med  vožnjo ni uporabljal čelade, vozil je neregistrirano vozilo, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so sporočili policisti ljubljanske policijske uprave. 

Na cestah precej pokalo

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 115 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 17 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. 

Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 67 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

*Fotografija je simbolična

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:52 27. Avgust 2021.

    Neodgovornost staršev. Žal te in podobne posledice botrujejo smrti ali težkim poškodbam otrok oziroma mladostnikov.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.