Umrl legendarni slovenski alpinist

Foto: Profimedias sveča
V svojem življenju je opravil več kot 700 prvenstvenih vzponov.
Oglej si celoten članek

Včeraj se je poslovil guru slovenskega lapinizma Franc Knez, ki je v alpinističnih krogih poznan kot Franček. V svojem življenju je opravil več kot 5.000 vzponov, med njimi več kot 700 prvenstvenih.

xxx

Ob njegovi 60-letnici julija 2015 so v Gore-ljudje zapisali: “Franček Knez, eden največjih plezalcev in alpinistov našega časa, je preplezal osupljivo veliko prvenstvenih vzponov v najtežjih stenah doma in v gorstvih po vsem svetu, kar je domala neponovljiv dosežek.”

Takratni predsednik Danilo Türk ga je leta 2010 za dosežke v slovenskem alpinizmu in za prispevke k ugledu slovenskega alpinizma v svetu in večji prepoznavnosti Slovenije odlikoval z redom za zasluge.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:07 7. Oktober 2017.

    Neverjetno velik človek.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.