Umrl nekdanji poslanec in župan

Foto: Anže Petkovšek slovenija 20.03.13, Alenka Bratusek, mandatarka, poslanci, drzavni zbor, izredna
V 84. letu je umrl nekdanji župan in častni občan Občine Trebnje Ciril Metod Pungartnik, so objavili na spletni strani občine. Pungartnik je bil poslanec LDS v drugem sklicu državnega zbora. Ob začetku današnjega dela seje so se mu v DZ poklonili z minuto molka.
Oglej si celoten članek

Ciril Metod Pungarnik se je rodil 24. junija 1936 v Trebnjem. Njegova prva zaposlitev je bila v industriji, nekaj časa je bil učitelj tehničnega pouka, v poznih 60. letih pa je prevzel položaj načelnika za gospodarstvo v občinski upravi.

V tem času je bila njegova odločilna vloga pri poimenovanju ulic v Trebnjem. Vztrajal je, da se ulice in trgi poimenujejo po znanih trebanjskih rojakih. V tistem času so med drugim poimenovali trg po Frideriku Baragi.

Pungartnik je 17 let uspešno vodil podjetje Akripol. V tem času se je nepoklicno udejstvoval tudi pri delu v takratnih samoupravnih interesnih skupnostih. Njegovo najljubše področje je bilo komunalno - cestno. Njegov posluh, da sta voda in ustrezna cestna povezava pogoj, da so ljudje pripravljeni ostati doma, so prinesli vodovode in asfaltirane ceste v domala vse vasi takratne občine, ki je štela 220 naselij in več kot 50 zaselkov, so navedli na občini.

V času demokratičnih sprememb v Sloveniji v začetku 90. let je bil izvoljen za predsednika takratne tridomne občinske skupščine. Nato je postal prvi župan Občine Trebnje v samostojni državi. V letih od 1998 do 2002 je bil poslanec in v letu 2004 na nadomestnih volitvah ponovno izvoljen za župana. En mandat je bil tudi občinski svetnik.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.