Umrl novinar RTV Slovenija Marjan Jerman

Foto: Mediaspeed Marjan Jerman
Žal vas moramo obvestiti o zelo žalostni vesti. Danes dopoldne je po težki in dolgi bolezni v 67-letu starosti umrl dolgoletni novinar Vala 202 in RTV Slovenija Marjan Jerman, so sporočili z RTV Slovenija.
Oglej si celoten članek
Marjan Jerman je s svojimi radijskimi in televizijskimi prispevki postal sopomenka za pogumnega in neugnanega iskalca resnice, neustrašnega novinarja v službi malega človeka, neusmiljenega raziskovalca družbenih krivic in oblastniških stranpoti, so ob smrti Jermana na Facebooku zapisali novinarj Vala202.
xxx

Jerman je bil kotnec 80-ih in v prvi polovici 90-ih let vojni dopisnik RTV SLO z območja nekdanje Jugoslavije. Svoje dogodivščine je leta 2001 popisal v knjigi Iz pekla, pot po bojiščih nekdanje Jugoslavije pa leta 2008 v dokumentarcu Na vse ali nič. 

V knjigi Iz pekla na 380 straneh opisuje dogodke, ki jim je bil priča v času od t.i. jogurtne revolucije do napada zveze NATO na Zvezno Republiko Jugoslavijo skupaj s fotoreporterjem Slovenskih novic Igorjem Malijem, slovenskim novinarjem za italijanski časnik Corriere della Sera Erosom Bičičem in pokojnim slovenskim fotoreporterjem francoske tiskovne agencije Sipa Press Futyjem.

Mlajši generaciji je poznan po televizijskih rubrikah Nedeljsko oko in Jermanovo oko, v katerih je obravnaval banalne medsosedske spore. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 19:05 23. Marec 2020.

    To je bil Novinar z veliko začetnico. Pogrešali ga bomo. Sožalje svojcem.

  • 18:43 23. Marec 2020.

    Najbolj korajžen slovenski poročevalec iz Yugo kalvnice 1991 - 1995. Najboljši dedec , kerlc in možakar tudi kasneje. neutruden garač, …

  • 18:08 23. Marec 2020.

    danes je umrl 67. letnik zaradi korona virusa a je to samo naključje ???drugače pa počivaj v miru Marjan......eden najboljših …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.